Zzp’er minder burn-outklachten

‘Zzp’ers doen zwaarder werk, maar zijn minder vaak ziek’, kopt de NOS. Ook hebben zelfstandige ondernemers minder vaak burn-outklachten dan werknemers met een baas. Dit terwijl zij fysiek juist zwaarder werk doen. Daarnaast hebben zij meer motivatie, vinden zij hun werk gevarieerder en willen ze later met pensioen. Dit is gebleken uit een onderzoek door TNO en het Centraal Bureau voor Statistiek. Een onderzoek onder duizenden zzp’ers en werknemers in dienstverband.

Doorwerken
Zeven procent van de zzp’ers geeft aan zich ten minste enkele keren per maand opgebrand te voelen. Bij de ondervraagde werknemers met een baas, ligt dit percentage op 14 procent. Zelfstandige ondernemers gaan vaker op in hun werk, maar voelen zich sterker en fitter dan de werknemers in loondienst. Dit is ook terug te zien als het gaat om langer door werken; zzp’ers willen gemiddeld tot hun 67e doorwerken. Werknemers in dienstverband willen vier jaar eerder stoppen.

Benieuwd naar het verhaal van Quirijn Tol uit Ankeveen over zzp’er zijn, rijk worden en gelukkig zijn? Luister het geluidsfragment op Nos.nl.

Slim ondernemen
Slim ondernemen resulteert in minder zorgen. Door alle randzaken van uw onderneming goed te regelen, concentreert u zich beter op uw klus. U heeft dan minder het gevoel dat u ’s avonds ook nog van alles moet doen. Neem eens een kijkje bij de slimme services van Bouwmaat en start vandaag nog met slim ondernemen!

Bron: nos.nl