Sneller uw geld incasseren?

Een openstaande factuur klinkt niet direct problematisch. Maar elke dag dat een factuur te lang openstaat, verliest een ondernemer geld. Onbetaalde facturen kosten meer dan u denkt. Maar wat doet u daaraan?

Door het openstaande saldo van de debiteuren te verminderen, kunt u bijvoorbeeld leveranciers eerder betalen en heeft u minder geld van de bank nodig. Dit geld kunt u dan steken in de groei van uw bedrijf.

De meerderheid van alle mkb’ers die kampen met wanbetalers schrijft jaarlijks af op vorderingen. Hoeveel geld ze mislopen, weet een groot deel van de ondernemers niet eens.

De praktijk laat zien dat ondernemers te veel vertrouwen hebben in hun klanten. Ze gaan er onterecht vanuit dat die betaling wel goedkomt. En dat is onverstandig, want de gevolgen van onbetaalde rekeningen en oplopende betaalachterstanden kunnen groot zijn. Bij startende bedrijven is 35 procent van de faillissementen zelfs het gevolg van slecht debiteurenbeheer.

Ook sneller uw geld?

Verbetering van het debiteurenbeheer kan u direct winst opleveren.
Elke dag dat een factuur minder lang openstaat, levert direct geld op. Goede boekhoudsoftware kan hierbij helpen. Klik hier voor extra voordeel op het online boekhoudprogramma van Jortt.

Bij kleinere klussen kunt u uw geld ook sneller incasseren door gebruik te maken van een mobiel pinapparaat. Lage aanschafwaarde, geen abonnement en lage transactiekosten. Klik hier en krijg het pinapparaat van SUMUP voor €19,- ipv €79,-

Bron: (Sprout.nl/Olav de Lange)