Maatwerkoplossingen en toch sneller werken? Vaak lijkt dat niet samen te gaan. Je moet immers speciale, tijdrovende bewerkingen uitvoeren of hebt materialen nodig die niet direct leverbaar zijn. Dankzij Bouwmaat maatwerk is het mogelijk juist tijd te besparen en toch volledig op maat gemaakt werk te leveren! Er zijn diverse maatwerkoplossingen beschikbaar die veel keuzemogelijkheden hebben, zowel in de afmetingen, bewerking van de materialen als bij de levering.

Maatwerk keukens: snel en slim bestellen

Via het digitale programma “Studio B”, dat je zowel op de website als in de vestigingen kunt raadplegen, kun je wel 400 verschillende Bribus maatwerkkeukens bekijken ter oriëntatie. Keuzes zijn te maken in het soort keukenblad, de handgrepen, kleuren of de elektrische apparatuur. Binnen 48 uur ontvang je niet alleen een offerte, maar ook nog eens een digitale 3D-tekening van je keuze. Dat is handig om aan je klant te tonen! Wanneer je de keuken bestelt, hoef je niet lang te wachten: in principe wordt deze binnen 15 werkdagen geleverd. Bij bestelling wordt een leverdatum afgesproken. Duurt het toch langer dan de afgesproken datum, dan krijg je 10% korting!
De keuken wordt geleverd bij jouw Bouwmaat-vestiging. De keuken wordt zo geleverd dat je deze direct kan afmonteren en je hoeft geen bewerkingen meer uit te voeren. Handig toch!

 

Plaat-op-Maat: plaatwerk voorzien van alle bewerkingen

Bouwmaat levert al sinds jaar en dag plaatmateriaal voor elke klus. Het zagen, frezen en gronden van deze platen kan een lastige en tijdrovende klus zijn. Bouwmaat biedt in samenwerking met Van Drimmelen een handige service: Plaat-op-Maat. Dit scheelt je als vakman veel tijd en geld. Bij de balie in de vestigingen kun je de gewenste maten opgeven van het plaatwerk dat je wil bestellen. Ook kun je aangeven welke bewerkingen je wil laten uitvoeren (zoals frezen en gronden). Het digitale programma ‘Plaat-op-Maat’ berekent vervolgens hoeveel platen je nodig hebt voor de klus en hoeveel onderdelen je uit één plaat kunt halen. Zo voorkom je onnodig zaagverlies! Ook rolt er direct een offerte én zaagschema uit het programma. Na goedkeuring van de offerte wordt het hout machinaal gezaagd door Houtgroep Van Drimmelen. Binnen vijf werkdagen kun je het kant-en-klare pakket met plaatwerk afhalen bij jouw vestiging of laten bezorgen op je klus. Je kan zo dus snel verder werken en voorkomt tijdverlies door moeilijke bewerkingen van het plaatwerk!

Bewerkte en afgelakte deuren voor binnen en buiten

Binnen- en buitendeuren plaatsen en voorzien van de juiste bewerkingen is een maatwerkoplossing waarbij je ook de nodige handelingen moet verrichten. Het kiezen van de kleur en eventueel het type glas, aflakken, hang- en sluitwerk monteren: met de maatwerkoplossing van Bouwmaat en Skantrae is dit heel eenvoudig. Bijvoorbeeld via de Skantrae Augmented Reality App kies je samen met je klant de juiste deur uit. Uiteraard kan je ook samen met een medewerker de gewenste deur samenstellen in de vestiging. Vervolgens wordt de deur besteld, waarna alle bewerkingen door Skantrae worden uitgevoerd. De deuren worden zo compleet mogelijk geleverd, wat je veel tijdwinst oplevert. Alles wordt voorgefreesd en het hang- en sluitwerk krijg je desgewenst meegeleverd. Natuurlijk kun je de deur(en) bij Bouwmaat laten leveren, aflevering kan ook op locatie. Voorraadmodellen kunnen al binnen een week worden geleverd, maatwerk bestellingen vanaf 3 weken. Met deze service kun je de deuren eenvoudig monteren en de uitbouw dus snel realiseren en helemaal afwerken!

 

Veranda’s als bouwpakket geleverd

Het plaatsen van een veranda is altijd maatwerk: elke tuin is uiteraard anders. Het bewerken van het hout is een klus waar je dan ook veel tijd aan kwijt bent. Net als bij het plaatwerk kun je bij de balie van jouw Bouwmaat-vestiging doorgeven wat de afmetingen moeten zijn, inclusief welke bewerkingen je wil laten uitvoeren. Dankzij de configurator krijg je direct een offerte en een werktekening. Het hout wordt binnen 10 werkdagen als bouwpakket geleverd, voorzien van alle bewerkingen. Zo kun je meteen aan de slag met het monteren van de Silva Douglas veranda!

Raam- en deurkozijncombinaties volledig op maat

Wanneer je een uitbouw maakt, komt het vaak voor dat je een combinatie van een raam- en/of deurkozijn nodig hebt. Een tijdrovende klus omdat je ter plekke onderdelen op maat moet maken. Dat kan sneller en slimmer! Met de ontwerp- en rekentool op Bouwmaat.nl (en in de vestigingen) kun je snel zelf alle maten en vormen ingeven die je nodig hebt.
Denk hierbij aan keuze in het soort glas, scharnieren, binnen- of buitendraaiende ramen, tochtafsluiting en grepen. De tool berekent direct een offerte, waarmee je in jouw vestiging de kozijnen kunt bestellen. Deze worden drielaags gegrond met watergedragen verf. Je bestelling heeft een levertijd vanaf drie weken en kan ook op de klus geleverd worden. En wel zo prettig: de garantie is maar liefst 10 jaar!

Informatie over Bouwmaat maatwerk staat ook op bouwmaat.nl/maatwerk

 

De belangrijkste voordelen per maatwerkoplossing

Service

Digitale tool

Offerte

Levertijd

Levering

Keukens

Studio B (op website en in vestigingen)

Binnen 48 uur

15 werkdagen

Bij Bouwmaat-vestiging

of op locatie

Plaat-op-Maat

Configurator in vestigingen

Direct

5 werkdagen

Bij Bouwmaat-vestiging

of op locatie

Deuren

Skantrae Augmented Reality App

Direct

Voorraadmodellen 1 week

Maatwerkbestellingen vanaf 3 weken

Bij Bouwmaat-vestiging

of op locatie

Veranda’s

Configurator in vestigingen

Direct

Binnen 10 werkdagen

Bij Bouwmaat-vestiging

of op locatie

Raam-/deurkozijn

combinaties

Ontwerp- en rekentool op website en in vestigingen

Direct

Vanaf 3 weken

Bij Bouwmaat-vestiging

of op locatie

Als vakman kies je soms voor een standaard oplossing bij een klus, omdat dit tijd bespaart en wellicht ook een financieel voordeel oplevert. Toch zijn er veel situaties waarin je maatwerk wil leveren. Bijvoorbeeld omdat de klant speciale wensen heeft, je zelf een gaaf project wil opleveren of omdat de bouwtechnische situatie hierom vraagt. Bouwmaat heeft hiervoor verschillende slimme maatwerkoplossingen waarmee je volledig op maat gemaakt vakwerk aflevert én ook nog eens veel tijdwinst boekt!