Personeel aannemen: ja of nee?

Kunt u als zelfstandige personeel aannemen? Ja, u kunt als zzp’er op diverse manieren personeel aannemen. Met de rechtsvorm ‘eenmanszaak’ doelt men vooral op het feit dat er juridisch gezien sprake moet zijn van één eigenaar. Dat er meer mensen in dienst zijn van uw onderneming maakt niets uit. Waarom dan wel of waarom niet?

Waarom wel?
-Door personeel aan te nemen kunt u meer werk verrichten en uw bedrijf laten groeien. Dit zal leiden tot meer omzet.
-Mogelijk komt u in aanmerking voor bepaalde overheidssubsidies. Bijvoorbeeld wanneer u jonge werknemers in dienst neemt of mensen met een beperking.
-U ervaart minder werkdruk, omdat u een deel van uw eigen werkzaamheden uitbesteedt.
-U heeft straks collega’s. Daar waar u normaal vaak alleen werkt, heeft u straks collega’s. Dit kan de werksfeer verbeteren.

Waarom niet?
-Het kan goed zijn om alleen te blijven en de totale controle te behouden.
-U blijft inhoudelijk werk doen en zelf op de klus actief. Wanneer uw onderneming start met groeien, moet u steeds meer van het oorspronkelijke werk uit handen geven.
-U maakt geen personeelskosten. Het aannemen van personeel moet wel meer opleveren dan het kost. Naast salaris betaalt u loonbelasting en sociale premies. Vergeet niet dat u een werknemer twee jaar lang loon moet doorbetalen bij ziekte.

Naast het aannemen van vast personeel valt ook te denken aan uitzendkrachten. U schakelt deze medewerkers op flexibele basis in, maar betaalt hiervoor wel een hogere prijs. Het voordeel is wel dat u niet aan de samenwerking vastzit of een loonadministratie hoeft te voeren. Bent u op zoek naar extra handen voor het uitvoeren van een klus? Denk dan eens aan de vakmannen van Kluswebsite.nl. U vindt deze ‘collega’s’ gemakkelijk terug in de vakmannengids op Kluswebsite.nl.