Hulp bij juiste zorgverzekering!

Het is de december. Zorgverzekeraars ontwaken uit hun ‘zomerslaap’ en proberen ook u wakker te schudden. Op uiterlijk 19 november ontving u van uw huidige zorgverzekeraar uw nieuwe polis voor 2016. Als u niets doet, accepteert u automatisch de nieuwe voorwaarden en bijbehorende premie. Hoe kiest u eigenlijk een goede en voordelige zorgverzekering? En past er ook een zorgverzekering bij u, als zzp’er?

Wat zijn goede tips voor een lagere premie?

  • Betaal in minder termijnen. Als u bijvoorbeeld één keer per jaar betaalt, ontvangt u tot 3% korting op het totaalbedrag.
  • Kies bewust voor een passend en betaalbaar pakket. Prijzen verschillen ook bij de basisverzekering. Bijvoorbeeld door de service die u wordt verleend.
  • Sluit aan bij een collectief en ontvang tot 10% korting.
  • Denkt u het aankomende jaar weinig zorgkosten te maken? Verlaag dan uw premie met een hoger eigen risico.

Heeft een zorgverzekeraar acceptatieplicht?
Een zorgverzekeraar is wettelijk verplicht u te accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering. Ongeacht uw geslacht, leeftijd of gezondheid. Voor aanvullende verzekeringen zijn zorgverzekeraars dit niet verplicht. Een zorgverzekeraar mag u dus hiervoor weigeren.

Welke verzekering past goed bij mij als zzp’er en waarom?
Doordat u werkzaam bent als zzp’er, maakt u vaak geen gebruik van een collectieve korting. Dit terwijl een gewone werknemer dit wel krijgt. ZZP Nederland biedt u graag ook dit voordeel en sloeg de handen in een met een aantal verzekeringsmaatschappijen. Wanneer u lid bent van ZZP Nederland krijgt u korting bij Menzis, CZ, Zilveren Kruis, VGZ of de Amersfoortse*.

Kan ik mijn familieleden meeverzekeren?
Ja, dat kan! Wanneer u kiest voor een van deze verzekeringen, klikt u tijdens het afsluiten op ‘premie berekenen voor’. Hier kunt u meerdere opties aanvinken en kiezen voor ‘uzelf’, ‘kinderen’, ‘partner’ of ‘ander familielid’. Op die manier ontvangen uw familieleden ook hetzelfde voordeel!

Ik ben al lid bij Menzis, CZ, Zilveren Kruis, VGZ of de Amersfoortse*. Wat nu?
Bent u lid van ZZP Nederland én al verzekerd bij één van de vijf partners? Dan heeft u direct recht op de korting. Hiermee verdient u al in twee maanden uw lidmaatschap bij ZZP Nederland terug! Neem contact op met uw zorgverzekering en geef het betreffende collectiviteitsnummer door.

Een goede zorgverzekering is uiteraard belangrijk. Met die insteek zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting ZZP Nederland. Via deze stichting kunt u zich aansluiten bij een tal van producten; van pensioen tot rechtsbijstand en van een ongeschiktheidsverzekering tot een incassoservice. Heeft u interesse in een van deze producten? Kijk dan verder bij ‘services’. Hier vindt u de verschillende producten en de mogelijkheid u voordelig in te schrijven bij ZZP Nederland. U betaalt dan geen €20, maar €15 per jaar. Vervolgens kunt u direct uitzoeken welke zorgverzekering bij u past, hoeveel korting u krijgt en welk collectiviteitsnummer u moet vermelden.

*Bij de Amersfoortse ontvangt u een aantrekkelijke korting, 10% op basis en 15% op aanvullend, wanneer u uw zorgverzekering combineert met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.