Afgelopen maand verscheen in het nieuws dat u als zzp’er huurkosten mag aftrekken van de winst. Benieuwd of u hier voor in aanmerking komt? Lees het artikel ‘huur aftrekpost zzp’er’. Nieuwsgierig of er ook op het gebied van vervoer belastingvoordelen zijn? Wij zetten de tips op en rij!

Zakelijke auto kopen
Koopt u voor uw onderneming een auto? Dan komt de auto, voor de inkomstenbelasting, bij het vermogen van uw onderneming. U kunt alle kosten boeken als zakelijke onkosten. Bij het aanschaffen van een nieuwe auto is de teruggave van de btw een flinke post. Daarnaast zijn kosten als brandstof, verzekering, onderhoud, afschrijving allemaal aftrekbaar.

Zakelijke auto leasen
Uw onderneming ‘maakt’ kosten voor een leaseauto, zoals leasetermijnen en brandstof. Voor een leaseauto gelden dan ook dezelfde regels als voor een gekochte auto. U trekt de kosten af van de opbrengsten. Op zoek naar een nieuwe leaseauto? Bekijk ons scherpe lease aanbod bij de service ‘uw bus’.

Zakelijke kilometers
Wanneer u met uw privéauto zakelijk rijdt mag u €0,19 per kilometer declareren voor zakelijke ritten. Ook wanneer u een auto huurt. U mag helaas geen kosten als brandstof, verzekering, tol en parkeren afzonderlijk aftrekken van uw winst. Al deze bedragen zitten verwerkt in de €0,19 per kilometer.

Parkeerkosten
Als zzp’er ontvangt u bij onze partner Yellowbrick een overzicht met alle parkeertransacties mét btw-specificatie. Deze specificatie heeft u nodig om de btw terug te vorderen.

De volgende btw-kosten kunt u terugvorderen:
-Btw over parkeerkosten bij Q-park
-Btw over de transactie of abonnementskosten bij onze partner Yellowbrick
-Btw over parkeerkosten bij Schiphol

Op parkeerkosten op straat wordt geen btw geheven, omdat dit parkeerbelasting is. Bent u op zoek naar een voordelige oplossing als het gaat om mobiel parkeren? Bekijk dan eens onze service ‘eenvoudig parkeren’. Hier leest u meer over de voor- en nadelen van mobiel parkeren en vindt u meer informatie over onze partner en haar scherpe aanbieding.