Deel dit artikel:

Als vakman werk je met producten en leveranciers die met de laatste trends en ontwikkelingen meegaan. VELUX staat al jaren voor daglicht en frisse lucht. Met hun innovaties worden klanten op de wenken bediend met daglichtoplossingen die hypermodern én toekomstgericht zijn. Ook dit jaar komen er weer producten op de markt die volledig in dit straatje passen. Zo hebben alle VELUX dakramen vanaf 1 mei nieuwe standaard beglazing die de lat voor wooncomfort verhoogt en inspringt op de nieuwe Wet Kwaliteitsborging.

Veiligheidsglas wordt de standaard

Beglazing is een van de belangrijkste onderdelen van een dakraam en een slimme manier om de prestaties ervan te verbeteren. VELUX Nederland voert vanaf 1 mei 2020 alle dakramen uit met een gelaagde binnenruit. Vanaf dat moment zijn dakramen met glascode aanduiding -50 van VELUX niet langer verkrijgbaar. Het dakraam met gelaagd veiligheidsglas, glascode -70, wordt de nieuwe standaard.

Nieuwe standaard kwaliteit, nog meer zekerheid

De nieuwe standaard beglazing biedt extra veiligheid en zekerheid. Een geharde buitenruit maakt het glas bijvoorbeeld nog beter bestand tegen impact van buitenaf, zoals extreme weersinvloeden. De normen die hiervoor leidend zijn, en waarop alle beglazing is getoetst zijn: NEN EN 1990, NEN EN 1991 deel 1 en NEN 2608. Een gelamineerde binnenruit voorkomt dat glasscherven loskomen bij glasbreuk. Deze verhoogde kwaliteit biedt jou en jouw klanten extra garantie. Dat is goed nieuws in verband met de aankomende Wet Kwaliteitsborging, die er onder andere voor zorgt dat aannemers ook aansprakelijk worden voor alle gebreken die na oplevering van een klus optreden.

Regencontactgeluidreducerend, comfortverhogend

Het glas is ook verbeterd met regencontactgeluidsreducerende eigenschappen. Dit zorgt voor demping van het contactgeluid van regen en hagel op het dakraam, wat natuurlijk comfortverhogend is voor jouw klanten. Ongestoord genieten tijdens regenachtige dagen en nachten is gegarandeerd! Wat ook slim is? De nieuwe beglazing van de VELUX dakramen heeft standaard een UV-filter waardoor verkleuring van het interieur door de zon wordt gereduceerd.

Eis TOjuli: voorkom oververhitting

Daglicht en frisse lucht zijn heel prettig, maar je biedt jouw klanten ook graag oplossingen die zorgen voor een aangename woning tijdens zomerse dagen. VELUX beseft dit en introduceert een nieuwe verduisterende buitenzonwering. Deze nieuwe zonwering combineert effectieve warmtewering met verduistering. Een woning blijft overdag koeler op zonnige dagen en de lichtdichte stof biedt jouw klant verduistering en een betere nachtrust. Het moderne ontwerp integreert met het dak, werkt op zonne-energie en is op afstand bedienbaar met een vooraf gekoppelde wandbediening. Dit maakt de montage en bediening snel en eenvoudig! Er is zelfs automatische en sensorgestuurde aansturing van zonwering mogelijk door te combineren met VELUX ACTIVE met NETATMO.
Ook met dit product ben je klaar voor toekomstige bouwregelgeving. Vanaf 2021 is er namelijk de TOjuli-eis. Deze eis verplicht tot het verkleinen van het risico op oververhitting in een woning. Het kan in de praktijk tot verschillende maatregelen leiden, onder andere dat er bij de oplevering van een nieuwe woning zonwering aanwezig is.

VELUX REWARDS

Wist je dat je op bijna alle VELUX producten ook VELUX Rewards kunt sparen? Spaar het hele jaar door VELUX Rewards bij aankoop van VELUX producten. Registreer je nu via rewards.velux.nl, start met sparen en geef je verdiende punten uit bij een van de aangesloten partners!

Nog meer nieuwe producten

Naast de eerder genoemde producten komt VELUX dit jaar met nog meer mooie innovaties. Voor deze ALLES selecteerden we er vier waar jij als vakman ook echt meer over moet weten.

Velux 3-in-1 Studio dakraam

3-in-1 STUDIO dakraam

Met het 3-in-1 STUDIO dakraam gaat VELUX voor panoramisch uitzicht, een overvloed aan daglicht en goede isolatie voor maximaal comfort. Het STUDIO dakraam heeft één frame waarin drie dakramen zijn verwerkt, wat de montage voor jou als vakman net zo eenvoudig maakt als één standaard VELUX dakraam. Kenmerkend voor dit nieuwe dakraam zijn verder de extra slanke kozijnen. Hierdoor komt er meer zonlicht door het raam en trakteer je jouw klant op een mooi design.

Solar Integrator

Solar Integrator

De integratie van indak zonnepanelen en dakramen is tot nu toe een uitdagende klus geweest. Het gevolg hiervan is dat er potentiële zonne-energieopbrengst of kostbare woonruimte verloren gaat. De VELUX Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat VELUX dakra-men laat aansluiten op een geselecteerd aantal indak zonnepaneelsystemen van verschillende fabrikanten. Deze slimme innovatie maakt het mogelijk het dak optimaal te benutten voor het opwekken van zonne-energie en zorgt tegelijkertijd voor een comfortabele leefruimte onder het dak.

INTEGRA® met VELUX ACTIVE

VELUX INTEGRA® uitzettuimelvenster

Volgens VELUX is dit ‘het dakraam dat werkelijk alles biedt’. Een begrijpelijke conclusie. Dit elektrische uitzettuimelvenster is namelijk zonder inspanning te bedienen, heeft een opening van maar liefst 45 graden en zorgt voor een panoramisch uitzicht. Het is toe te passen met de perfect passende VELUX raamdecoratie en buitenzonwering en VELUX ACTIVE, dat automatisch zorgt voor een optimaal binnenklimaat voor je klant.

Insectenhor

Insectenhor

De nieuwe VELUX insectenhor is nog makkelijker te monteren en heeft bovendien een verbeterd ontwerp. Opvallend is de witte zijgeleiding. Hierdoor sluit de hor mooi aan op de veelal met witstucwerk afgewerkte daken in Nederland. Ook het VELUX verduisterende rolgordijn is vanaf mei verkrijgbaar met zowel witte als aluminiumkleurige zijgeleiding.

Interesse in de producten van VELUX? Ga dan naar de dichtstbijzijnde Bouwmaat vestiging en vraag naar de mogelijkheden.

WET KWALITEITSBORGING BOUW

De Wet Kwaliteitsborging bouw (WKb) treedt waarschijnlijk vanaf 1 januari 2021 in werking. Doel: naast het verbeteren van de bouwkwaliteit en bouwtoezicht is het voornaamste doel van deze wet de bescherming van de consument. Onafhankelijke kwaliteitsborging en een uitgebreidere aansprakelijkheid van aannemers moeten hiervoor gaan zorgen. Bouwers moeten ook aan de hand van verschillende dossiers, inzichtelijk maken hoe ze een opdracht hebben uitgevoerd.

Deel dit artikel: