Voor het ALLES Sanitair magazine heeft Bouwmaat een badkamer gebouwd waarbij alle stappen zijn vastgelegd. Daarbij zijn ook een aantal slimme artikelen gebruikt om de badkamer efficiënter en beter te kunnen bouwen. Wij nemen je mee.

Stap 1 – De oude badkamer eruit slopen

Ga je een badkamer bouwen in een bestaande woning? Dan heb je vaak te maken met sloopwerk. Bouwmaat heeft een aantal services voor het verwijderen van sloopafval die jouw werk zeker makkelijker maken.

Meer informatie over de afval services van Bouwmaat.

Stap 2 – Leidingen leggen

Bij het plaatsen van de badkamer pakken we ook het leidingwerk aan. In een helder stappenplan laten we je zien hoe dit werkt met Uponor perskoppelingen. Lees meer over het installeren van leidingwerk met de meerlagenbuis en perskoppelingen.

Stap 3 - Elektra aanleggen

Elektra in de badkamer vraagt om een andere aanpak dan wanneer je een elektra aanlegt in een ‘droge’ ruimte. Wij hebben alle regels nog even voor je op een rijtje gezet.

Daarnaast nemen we je mee in het plaatsen van vloerverwarming.

Stap 4 - Wanden plaatsen

De basis van de badkamer is bepaald. De aansluitingen moeten vooraf bepaald worden zodat de wanden gezet kunnen worden. Met Wedi leggen we de basis.
Zo maak je bijvoorbeeld eenvoudig en waterdicht een inloopdouche in slechts 4 stappen. Klik hier voor het stappenplan voor het maken van een inloopdouche.

Wil je daarnaast ook een douchedrain installeren in de badkamer? Ook hiervoor heeft Bouwmaat een handig stappenplan opgesteld.

tegelen

Stap 5 - Tegelen

Een vlakke vloer leggen? Lees hier in een aantal stappen hoe het tegelniveleringssysteem van Rubi werkt .

Tegels voor de badkamer zijn er in alle soorten en maten. Welke keuze je maakt, hangt af van de eigenschappen van de tegel, de klantwens en de prijs.

Stap 6 - Schilderen & kitten

Schilderwerk in de badkamer vraagt om speciale producten. We hebben een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.

Voor kit in de natte cel zijn andere producten noodzakelijk om schimmel en dergelijke te voorkomen. Lees meer over de kitten van Hercuseal.

eindresultaat badkamer

Stap 7 - de afwerking

Het eind van de verbouwing is in zicht! Het toilet wordt opgehangen, de kranen en de wastafel worden gemonteerd en de verlichting wordt geplaatst. Klaar voor gebruik!

Bouwmaat badkamer klaar voor gebruik!