Kijktips

In deze tijden heeft iedereen wat meer tijd dan anders. Dus in plaats van dat biertje met je vrienden of die borrel met je familie, kun je nu lekker kijken naar de televisie. We hebben een aantal verschillende documentaires over bouwen en huizen voor je op een rijtje gezet.

2DOC: Jongens van de Bouw

Wie zijn toch die mannen die voor dag en dauw onderweg zijn in hun busjes naar bouwplaatsen in het land, terwijl de rest van Nederland nog slaapt? Dat vroeg filmmaker Geertjan Lassche zich af en daarom volgde hij twee jaar lang een bouwproject in hartje Rotterdam, van eerste paal tot oplevering. Geertjan Lassche laat door middel van zijn ‘Fly on the wall-methode’ zien hoe de jungle van de bouwplaats in elkaar zit en geeft antwoord op de vraag: is met je handen werken nog wel van deze tijd?

Bekijk ‘Jongens van de Bouw’

LEGO House – Home of the Brick

In Billund, Denemarken wordt een huis van ruim 12.000 m2 gebouwd gebouwd met 25 miljoen LEGO-steentjes. Kinderen van alle leeftijden kijken hier met open mond toe.

Bekijk LEGO House – Home of the Brick op Netflix.

Cabins in the Wild with Dick Strawbridge

Ingenieur Dick Strawbridge en ambachtsman Will Hardie bezoeken acht unieke hutten die zijn gebouwd voor een pop-uphotel in Wales. Ze bouwen zelf nummer 9.

Bekijk Cabins in the Wild op Netflix

James May Toy Stories: Building a Lego House

James May (voorheen Top Gear) probeert een huis te bouwen met Lego. Met vele vrijwilligers en nog meer blokjes gaat hij de uitdaging aan. 

(Engels, zonder ondertiteling).

The World’s Most Extraordinary Homes

De bekroonde architect Piers Taylor reist met actrice en huizenliefhebster Caroline Quentin de wereld over om prachtige, onconventionele huizen te bezichtigen.

Bekijk The World’s Most Extraordinary Homes op Netflix

Home

De bewoners van negen bijzondere huizen wereldwijd openen hun deuren en geven je een kijkje binnenin hun huis. Zo is er een huis in Mexico dat gebouwd is met een soort techniek die lijkt op 3D-printing, heeft een vader in Zweden huis in een kas met een mediterraan klimaat gebouwd en heeft een beeldhouwer een huis gebouwd met een oude Japanse houtverbrandingstechniek. In de serie leer je de mensen kennen, maar ook de verhalen achter hun unieke woning.

Bekijk Home op Apple TV+

Tiny House Nation

Presentator John Weisbarth en expert Zack Giffin reizen door de VS en helpen gezinnen zich voor te bereiden op de ‘tiny’ levensstijl en met het bouwen van hun minihuizen.

Bekijk Tiny House Nation op Netflix

Abstract: The Art of Design

Ontdek hoe ’s werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt.

Bekijk Abstract: The Art of Design op Netflix

Amazing Interiors

Maak kennis met excentrieke huiseigenaren wiens ogenschijnlijk gewone huizen vol verrassingen zitten, van een achtbaan in de achtertuin tot een binnenaquarium.

Bekijk Amazing Interiors op Netflix

Dream Big: Engineering Our World

Documentaire serie over wetenschap en technologie.
Deze fascinerende documentaire, verteld door Jeff Bridges, neemt enkele van de meest fantastische prestaties van ingenieurs over de hele wereld onder de loep.

Bekijk Dream Big op Netflix