Isolatie is cruciaal om tot duurzame woningen te komen

Isoleren is een snelle en effectieve manier om een woning te verduurzamen. Het zorgt voor een lagere energierekening en meer wooncomfort voor de bewoners. Daarnaast is goede isolatie een noodzakelijke voorwaarde om het maximale rendement van bijvoorbeeld een warmtepomp of lage temperatuurverwarming te verkrijgen. Welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van isolatie in de nieuwbouw en renovatie en hoe jij je klant hierover kan adviseren, lees je in dit artikel.

Verder lezen

Installateur van morgen

Als vakman word je geconfronteerd met veel veranderingen. Innovatie op productgebied zorgt ervoor dat er steeds slimmer wordt gewerkt. Ook op andere terreinen verandert er veel. De focus op duurzaamheid, veranderingen in wet- en regelgeving, allemaal zaken die het werk van de installateur direct beïnvloeden. Maar hoe precies? Bouwmaat zet een aantal veranderingen op een rij.

Verder lezen

Bestaande woningen verduurzamen – The Motown Movement

De technologie om te vechten tegen klimaatverandering is er in vele soorten en maten. Maar waarom wordt het niet door iedereen gebruikt? Met deze vraag begonnen in 2016 drie studenten van de Technische Universiteit Delft aan een bijzonder project: The Motown Movement. Bouwmaat steunt de Motown Movement, dus vanaf nu regelmatig updates over dit bijzondere project.

Verder lezen