Als schilder maakt u vaak mee dat een klant nog twijfelt over de kleur verf. Om uw klant goed van dienst te zijn te kunnen zijn, hebben wij drie handige apps op een rij gezet. Hiermee helpt u de klant een stapje in de goede richting!

Magic Plan – ruimte meten
Met de app MagicPlan meet u snel een ruimte op, zonder gebruik te maken van een meetlat of rolmaat. De app meet de ruimte of het object, aan de hand van foto’s die u maakt. Handig wanneer u wilt weten hoeveel verf er nodig is voor een wand van 4 meter hoog.

Nix Pro Color Sensor – kleur herkennen
Is uw klant op zoek naar de kleur van de auto die net voorbij reed? Of naar het exacte soort paars van die bloem in de tuin? Sinds kort is er de Nix Color Sensor. Met deze app vinden fotografen, schilders, maar ook visagisten, in een handomdraai de juiste kleur. U ‘scant’ met uw smartphone de kleur, waardoor de app de kleur herkent.. Vervolgens slaat u deze gemakkelijk op en ziet u waar u de desbetreffende kleur verf kunt kopen.

SPS Colorclicker – kleursimulatie
Met de Colorclickerapp van SPS maakt u samen met uw klant direct een kleursimulatie van de ruimte die geschilderd moet worden. Maak simpelweg een foto de te schilderen woonkamer. Selecteer een kleur uit een SPS kleurenwaaier en geef aan welk vak gekleurd moet worden. Het effect van uw keuze wordt direct zichtbaar. Ook houdt de app rekening met schaduw en lichtval!