Nederlandse bouw groeit hard

Sinds het derde kwartaal van 2014 groeit de productie van de Nederlandse bouwsector harder dan gemiddeld in de Europese Unie. Ver achter ons ligt het productiedieptepunt van begin 2013, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek. Zij onderzochten dit met behulp van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Dieptepunt
In het eerste kwartaal van 2016 kwam de bouwproductie in Nederland 17 procent boven het dieptepunt van 2013 uit. “Aanmerkelijk meer dan de gemiddelde bouwproductie in de EU. Die steeg in dezelfde periode maar 7 procent in vergelijking met het laagste punt van begin 2013”, aldus het CBS. Opmerkelijk want tussen begin 2013 en midden 2014 bleef de groei van de Nederlandse bouwproductie nog achter bij het Europese gemiddelde.

Gelukkig ligt het dieptepunt van de bouwcrisis ver achter ons. Toch is het niveau van voor de crisis helaas nog niet bereikt. In de eerste periode van 2016 lag de bouwproductie in Nederland nog 12 procent lager dan begin 2008. De tijd dat de crisis in de Europese bouw voelbaar werd.

 

Bron: Telegraaf