Leerlingen bouwen dijkwoningen

De komende maanden gaan 14 voltijdleerlingen van het Zwolse Deltion College een grote uitdaging aan; het bouwen van vier dijkwoningen. Deze vier complete huizen staan straks in de wijk Frankhuis Noord in Zwolle. De leerlingen krijgen begeleiding van Bouwcombinatie Stadshage (een samenwerking tussen Heijmans, Dura Vermeer en BAM).

De dijkwoningen hebben een bad- en slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping bevindt zicht straks een woonkamer en keuken. De kleine huizen voor 1 tot 2 personen worden gebouwd tussen april 2016 en maart 2017.

Bouwkeet
De leerlingen werken in verschillende disciplines: timmeren, tegelzetten en metselen. Zij zijn tussen de 16 en 20 jaar oud. Naast de praktijklessen worden er gastlessen en excursies naar bijvoorbeeld een kozijnen- en binnendeurenfabriek georganiseerd. De eindverantwoordelijkheid van het project ligt bij de Bouwcombinatie. Zij houden dan ook voortduren de kwaliteit in de gaten en begeleiden de leerlingen actief.

“Een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt”, denkt Deltion-voorzitter Bert Beun. “Door deze samenwerking kunnen we hen een praktijkgerichte en kwalitatief hoogwaardig lesprogramma bieden. Een wens om onderwijs en praktijk goed op elkaar aan te laten sluiten gaat hiermee in vervulling. We verplaatsen het leslokaal letterlijk naar de bouwkeet!”

Bron: De Stentor