Hebben inbrekers ook vakantie?

Voor veel Nederlanders staat de zomervakantie voor de deur. Jammer genoeg ‘werken’ inbrekers wel gewoon door. Goed om hier even bij stil te staan. Bied uw klanten een gratis ‘inbraakcheck’ aan en controleer het huis op de volgende punten:

  • Loop het hang- en sluitwerk na. Werkt alles en is het hang- en sluitwerk op belangrijke plaatsen gemoderniseerd? Denk aan ‘meerpuntssloten’ en ‘cilindertrekvoorziening’.
  • Controleer scharnieren. Zeker als een deur of raam naar buiten draait, wat vaak bij de achterdeur het geval is. Wanneer de pennen er gemakkelijk uit te tikken zijn, tilt een inbreker de achterdeur er eenvoudig uit. Adviseer dievenklauwen of scharnieren met veiligheidsnok.

Adviseer

  • Licht te laten branden tijdens hun afwezigheid. Een inbreker verkiest een donker huis boven een verlicht huis. Ook buitenverlichting is hierbij belangrijk.
  • Buren een oogje in het zeil te houden. Een mooi initiatief hiervoor is een buurt-whatsappgroep.
  • Het huis te bekijken door de ogen van een inbreker. Misschien kan men simpel via de kliko en het garagedak, bij het slaapkamerraam komen?
  • Alle sleutels uit ramen en deuren te halen aan de binnenzijde. Een inbreker boort een gaatje, draait de sleutel om en is binnen.

Het doen van iets extra’s wordt onthouden door uw opdrachtgever en positieve punten verspreiden zich vaak snel via mond-tot-mondreclame. Gaat u zelf ook op vakantie? Vergeet dan niet de check in uw eigen huis uit te voeren en denk aan uw bedrijfspand en/of wagen. Laat uw gereedschap niet in uw bedrijfswagen liggen. Daders hebben vooral interesse in ladders en elektrisch gereedschap. Parkeer uw bedrijfswagen in een garage of indien mogelijk achter een hek.

 

Meer lezen over beveiliging van huizen

De veiligste deur
Keurmerken voor veiligheid
Veilig wonen dankzij AXA